Joan-Francesc Pont inaugura el curs corporatiu del Col.legi de Titulars Mercantils i Empresarials de Barcelona amb una lliçó sobre tensió creativa i gestió de les organitzacions

El catedràtic de Dret Tributari de l’Escola d’Empresarials de la Universitat de Barcelona Joan-Francesc Pont Clemente ha pronunciat el dia 18 d’octubre de 1999 la lliçó inaugural del curs del Col·legi de Titulars Mercantils i Empresarials de Barcelona. L’acte ha estat presidit pel degà Manel Ventura i pel director de l’Escola d’Empresarials de la UB, Alfredo Rocafort i ha estat la primera ocasió pública de posar de manifest l’acord de cooperació renovada que les dues institucions han sotmès a l’aprovació de les respectives juntes de govern. 

El tema de la lliçó s’endinsa en el món de la direcció dels recursos humans seguint molt a prop els postulats de l’anomenada cinquena disciplina de Peter M. Senge. El conferenciant proposa partir en la seva anàlisi de la revalorització del treball produïda paradoxalment en una societat que pot gaudir més que mai del lleure i palpable en l’existència de noves iniciatives empresarials nascudes de l’esperit emprenedor, sovint lligades a les noves tecnologies, en les que es combina una forma no tradicional de treball amb una alta exigència de qualitat. Aquí es a on apareix la tensió creativa, generada per un lideratge transformador i per un management intel·ligent, com l’energia que es pot produir en moltes persones degudament motivades pel seu treball.. Joan-Francesc Pont creu que cal exigir sobre tot als líders i considera inacceptable que algú demani als altres fer una cosa que ell ni sap ni pot ni vol fer. El líder ha de perdre la por a cometre errors i, sobre tot, ha de perdre la por a que els seus subordinats pensin lliurement. D’aquesta manera, el lideratge esdevindrà distribuït o compartit entre tots els nivells de l’organització i produirà l’extensió de la tensió creativa. El repte consisteix en que tots els membres de l’organització comparteixin la passió que hom associa normalment al bon propietari d’un bon restaurant, un objectiu assolible avui en dia i que ens acosta a un nou marc de relacions laborals de caràcter essencialment humanista.    

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: