José Arias Velasco presenta al Seminari de Dret tributari un treball vetat a un Congrés professional

A la sessió del 24 de novembre de 2001 del Seminari de Dret tributari de l’Escola d’Empresarials, dirigit des de 1970 pel Dr. Magí Pont Mestres, el conegut assagista i expert fiscal José Arias Velasco va presentar un estudi sobre el sistema d’incentius retributius dels inspectors d’hisenda de l’Agència Tributària. L’anàlisi es realitza sobre una resolució de 1993 del Director general de l’Agència mai publicada a cap butlletí oficial i, per tant, mantinguda secreta de forma incomprensible.

La recerca de José Arias va ser vetada, per políticament inconvenient, al darrer congrés d’una associació professional, en una decisió sense precedents, però serà publicada a la revista “Quincena Fiscal”. El Seminari de l’Escola ha acollit amb satisfacció la veu de José Arias, com un símbol de resistència contra la inquisitorial prohibició del seu discurs. La Universitat es comporta així com un veritable espai de llibertat.

Arias analitza amb rigor el sistema d’incentius econòmics dels inspectors d’hisenda lligat exclusivament als objectius quantitatius de liquidació de tributs, sense elements qualitatius, que impossibilita, o al menys dificulta, l’actuació imparcial i objectiva dels funcionaris. Arias esmenta que el sistema espanyol no s’aplica en lloc del món civilitzat i que a la Tax Agency nord-americana va ser suprimit sota l’administració Clinton, per considerar-lo greument lesiu dels drets dels ciutadans.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: