Joan-Francesc Pont inaugura el curs de la Secció d’Assessors Fiscals del Col.legi de Titulats Mercantils de Barcelona: “Vivim un mal moment en les relacions entre la Hisenda Pública i els contribuents”

El passat divendres, 11 d’octubre de 2007, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona va celebrar la sessió monogràfica d’obertura de curs de la seva Secció d’Assessors Fiscals, sota el nom “La gestió i la inspecció dels tributs a la llum del recent reglament”. El Sr. Avelino Vázquez, vicedegà del Col·legi i president de la Secció d’Assessors Fiscals del mateix, va donar inici a l’acte i presentà l’orador convidat, el Dr. Joan-Francesc Pont, catedràtic de Dret Financer i Tributari i director del Màster en Assessoria Fiscal de l’Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB). La conferència serví d’introducció, a més, al curs sobre el nou Reglament de gestió i inspecció dels tributs que impartiran els professors del departament de Dret Financer i Tributari de la UB, Maria Dolors Torregrosa, Magí Pont Clemente (MAF 5ª promoció) i Jorge Pérez (MAF 5ª promoció).

El Dr. Pont es va mostrar preocupat pel moment actual de relacions entre l’Hisenda Pública i els contribuents. Al seu parer, hi ha una intensificació del maniqueisme que veu els ciutadans com defraudadors i una disminució notable de la qualitat jurídica del servei públic de l’Agència Tributària. Va exposar tot un conjunt de supòsits que han estat resolts pels tribunals de justícia amb fortes crítiques a actes administratius erronis, arribant a l’extrem que han hagut de recordar a l’Administració la necessitat de fonamentar degudament els actes administratius. Finalment, el conferenciant va expressar-se en desacord davant l’ocasió perduda per l’article 186 del reglament d’aplicació dels tributs a l’hora de regular les anomenades actes amb acord, el que constitueix un pas enrere en la construcció d’una nova cultura tributària.

De la web de l’Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB)
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: